Kategóriák
Csokis trüffel
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:5
Alapanyag
A tejszínt felfőzzük, hűlni hagyjuk. Amikor már nem forró, belekeverjük a glükózt vagy a mézet
Közben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit.
A langyosra hűlt tejszínt több adagban a csokihoz öntjük, minden adagot alaposan elkeverünk.
Beletesszük a puha, de nem folyékony vajat, és az egész krémet addig keverjük, amíg szép fényes, egynemű masszát kapunk.
Félretesszük, hogy hűljön, de ne tegyük a hűtőbe.
A folyamatosan szemmel tartott és épp kellő állagú trüffelmasszát beletuszkoljuk egy habzsákba.
Ha ez nem alapfeszerelése a konyhánknak, megteszi egy levágott sarkú zacskó is.
Sütőpapírra kis halmokat nyomunk.
Most megint hagyjuk hűlni, amíg teljesen megszilárdulnak a kupacok.
Melegítsünk fel kevéske csokoládét mikrohullámú sütőben, vagy vízgőz felett 35-40 ºC-ra.,
Terítsük szét, (alufólián), hagyjuk szobahőmérsékleten visszahűlni, amikor még lágy, de nem folyik,
egyenként beleforgatjuk a trüffeleket.
Majd tepsibe terített kakaóporba pottyantjuk őket. A tepsit megrázogatjuk, hogy a kakaó mindenhol befedje a csokit.
Tipp: a felfőzött masszába kevés alkoholt is lehet önteni, ez nem csak tartósítja, de még kellemes ízt is kölcsönöz az édességnek.
Forrás: http://csokista.postr.hu
Képek
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.