Kategóriák
Rakott répa

Elkészítési idő:90 P.
Nehézség:3


Alapanyag
besamel mártás:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A pucolás után mért 30 dkg sárgarépát kb., fél cm vastag karikákra vágtam.
Egy nagy csomag petrezselyem zöldet apróra vágtam.
A kivajazott tepsibe belepakoltam a répa 1/3 részét, ráöntöttem a besamal harmadát és megszórtam a petrus harmadával.
Ezt ismételtem még kétszer, majd alufóliával lefedve a 170 fokra előmelegített sütőbe toltam 30 percre.
Fél óra múlva, amikor a répa megpuhult, a fóliát levettem, a tetejére reszeltem 9 dkg füstölt sajtot.
Még kb. 10 percig sütöttem, magasabbra tekerve a gáz lángját a sütőben.
forrás: http://chdieta.hu
Képek
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.