Kategóriák
Tönköly kenyér konzevrdobozban

Elkészítési idő:45 P.
Nehézség:2


Alapanyag
Név
Mennyiség
energia
kalória
szénhidrát
feherje
Zsír
rost
koleszterin
Összesen:
6573.50
1560.43
231.11
72.55
59.50
22.00
0.00
100.00 g
994.48
236.07
34.96
10.98
9.00
3.33
0.00
Hozzávalók:
25 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tisztított víz
2 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
1 csomag szárított élesztő
5 dkg kacsazsír
Az élesztőt a cukros vízben megkelesztem. Közben a sót elkeverem a lisztben, hozzáadom az élesztőt, a megolvasztott kacsazsírt, és összegyúrom.
Langyos helyen 30 percig kelesztettem. Amíg kelt 4 konzervdobozt kibéleltem sütőpapírral, úgy, hogy az aljára külön kört vágtam, az oldalánál pedig túlért a papír.
Amikor a tészta megkelt átgyúrtam, 4 egyenlő részre osztottam. Hengert formáztam belőlük, és beleállítottam a konzervdobozokba.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35 percig sütöttem.
Osztatlan sikert arattak a kis süveg kenyerek. :)
Ha gyerekeket várunk vagy gyerekzsúr lesz nálunk biztosan ezt a formát választom a szendvicsekhez.
Forrás: http://zabtej.blogspot.hu
Képek
A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.