Kategóriák

Tönköly kenyér konzevrdobozban

Tönköly kenyér konzevrdobozban
Minek a konzervdoboz? Ez maradjon, egyenlőre titok. Az ötlet ZSENIÁLIS.
Adag: 0
Elkészítési idő:45 P.
Nehézség:2
 
 

   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
élesztõ g Frissít 8.40 0.00 0.80 0.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
barnacukor g Frissít 7.60 0.00 1.96 0.00 0.00 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kacsazsír Adatlap g Frissít 441.00 101.43 0.00 0.00 49.90 0.00 0.00
teljes kiőrlésŰ tönkölybúzaliszt (vegabond) g Frissít 2169.00 519.00 95.85 25.05 2.85 0.00 0.00
tönkölyliszt g Frissít 3947.50 940.00 132.50 47.50 6.75 22.00 0.00
661g
Összesen:
g
6573.50 1560.43 231.11 72.55 59.50 22.00 0.00
  100.00 g 994.48 236.07 34.96 10.98 9.00 3.33 0.00
reset Belépés
Hozzávalók:
25 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tisztított víz
2 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
1 csomag szárított élesztő
5 dkg kacsazsír
 
Az élesztőt a cukros vízben megkelesztem. Közben a sót elkeverem a lisztben, hozzáadom az élesztőt, a megolvasztott kacsazsírt, és összegyúrom.
Langyos helyen 30 percig kelesztettem. Amíg kelt 4 konzervdobozt kibéleltem sütőpapírral, úgy, hogy az aljára külön kört vágtam, az oldalánál pedig túlért a papír.
Amikor a tészta megkelt átgyúrtam, 4 egyenlő részre osztottam. Hengert formáztam belőlük, és beleállítottam a konzervdobozokba.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35 percig sütöttem.
Osztatlan sikert arattak a kis süveg kenyerek. :)
Ha gyerekeket várunk vagy gyerekzsúr lesz nálunk biztosan ezt a formát választom a szendvicsekhez.
 

Forrás: http://zabtej.blogspot.hu

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.