Kategóriák
Ropi

Elkészítési idő:15 P.
Nehézség:1


Alapanyag
1. A köménymag és a dekorsó kivételével az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban elektromos habverővel. Töltsük kis nejlonzacskóba vagy vékony csőrrel ellátott habzsákba. Ha az előbbit használjuk, akkor kinyomás előtt vágjuk le a sarkát, ügyelve, hogy kis lyuk keletkezzen csak, ha az utóbbit használjuk, akkor ne vágjunk le semmit, csak nyomjuk a masszát a sütőformákba vagy türelmesen rudacskáztassuk a sütőlapra. Szórjuk meg tetszés szerint köménymaggal és dekorsóval.
2. Hagyományos módszer alapján, 200 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt. Ha mikróban sütjük, akkor közepes erősségen (kb. 600W) 5-6 perc. Hogy kiszedéskor elkerüljük a ropik eltörését, a formára helyezzünk egy tányért, fordítsuk fel a formával együtt, a ropik engedelmesen kicsúsznak a szilikonból. Ha sütőlemezen készült a rakomány, akkor azon hagyjuk kihűlni, és csak aztán szedegessük, állítgassuk kínáló tálcára, pohárba vagy papírzacskóba.
Tipp: ha az összedolgozott tésztát folpackba tekerve fél órára a hütőbe tesszük, akkor utána könnyen dolgozhatunk vele úgyis, hogy csak félcentis vastagságúra kinyújtjuk, késsel csíkokra vágjuk és kis rudacskákat formázunk belőlük. Így a habzsákot is kiiktathatjuk.
Képek
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.