Kategóriák

Reklám

Vica salzburgi gluténmentes kalandjai

Vica most Ausztriában, Salzburgban szerzett tapasztalatait osztotta meg velünk. Gluténmentes hosszú hétvége Salzburgban.

The post Vica salzburgi gluténmentes kalandjai appeared first on Gluténérzékenység, Cöliákia, Gabonaallergia.

A  hosszú hétvégét Ausztriában töltöttük, azon belül is Salzburgban és a várost körülölelő csodálatos hegyekben. Számomra az Alpok az, ami mindent ver, egyszerűen imádom és nem tudok betelni a szépségével. Salzburgban még sosem jártunk a vőlegényemmel, ez egy igazi hosszú hétvégés város, másfél nap kényelmesen bejárható.

Ausztria Salzburg gluténmentes tapasztalatok

Ha valaki szeretne egy utat erre a környékre, szóljon nyugodtan, szívesen segítek a szervezésben, vagy kérdésekre is szívesen válaszolok! Szerencsére a három napunkba minden belefért, keresztül-kasul bejártuk a várost és a környékét is, valamint a közeli Untersberg csúcsát is meghódítottuk. Egy szó mint száz kihagyhatatlan Salzburg (főleg a Muzsika hangjai és Mozart szerelmeseinek) és az ételérzékenyek számára is tökéletes város. Mi a három nap alatt kétszer ettünk étteremben és mind a kettő tökéletes volt! (Képeket csak az első étteremben lőttem, mert a második helyen ugyanazt ettem…)

Az első gluténmentes vacsoránkat a Pitterkeller nevű étteremben fogyasztottuk el, ami mind a hangulatát, mind az ételeket tekintve igazi osztrák vendéglő.

Gyönyörű étterem volt közel a nevezetességekhez, de nem túl közel, így az árak nem szöktek az egekbe. Az étlapon minden allergén jelölve volt a már megszokott számozós módszerrel, így a választás is viszonylag könnyen ment, habár tudtam, hogy a híres osztrák kolbászt szeretném megkóstolni és hozzá a szokásos Almdudleremet kortyolgatni.

Ausztria Salzburg gluténmentes tapasztalatok

A pincérek kedvesek és figyelmesek voltak, igazából semmire se lehetett egy rossz szavunk se mert minden kifogástalan volt. Az ételek minősége, mennyisége és megbízhatósága. Mindenkinek szívből ajánlom!

Ausztria Salzburg gluténmentes tapasztalatok

A második alkalommal, amikor étteremben ettünk, akkor a Die Weisse helyre esett a választásunk.

Ezt a helyet igazából nem is tudom, hogy találtuk de aki egy igazi „a helyiek kedvenc éttermére” vágyik, az idejöjjön! Hatalmas szerencsénk volt, hogy volt még asztal ugyanis szombat estére majdnem az összes asztal le volt már foglalva: lány- és legénybúcsúk, nyugdíjas és fiatal társaságok és szerelmes párok ültek mindenütt. Zene szólt és itták a sörüket J Gergő is megkóstolta a helyi sört (Die Weisse a sör neve is) és, hogy az ő szavaival éljek: minden idők legjobbja! Érdemes lehet ezek szerint megkóstolni (glutént tartalmaz!!) mert nekünk még haza is kellett hozni egy üveggel biztos ami biztos. De semmi pánik, gluténmentes sör is szerepelt a kínálatban és egy magyar pincérbe is belebotlottunk, aki készségesen segítette a választásunkat. Ő is biztosította a kolbászkám gm voltát és nagyon meg voltunk elégedve mind a hangulattal, mind az ételekkel és mind az árral is, no meg a sörrel Gergő ????

Egy szó mint száz, szívből ajánlom mindenkinek ezt a térséget!

A boltokban is fellelhetőek gluténmentes ételek, szóval még haza is tudtunk hozni néhány finomságot.

Ausztria Salzburg gluténmentes tapasztalatok

The post Vica salzburgi gluténmentes kalandjai appeared first on Gluténérzékenység, Cöliákia, Gabonaallergia.


Forrás:
Datum: 2018-05-08 20:18:09