Kategóriák

Reklám

Kékbe öltözz az étellargiásokért!

Ételallergiás blogunk nem kíván divatblog lenni, hanem egy mozgalomhoz csatlakozunk.  Az amerikai FARE egyesület (Food Allergy Research & Education – Ételallergia kutatás és képzés) évről évre megrendezi az ételallergiás hetet (Food Allergy Awareness Week), s ennek keretében a #tealtakeover (azaz: öltözz kékbe) szívesen fogadják a kék ruhás fotókat. Idén mi is csatlakozunk, és minden kedves... Tovább » Ételallergiás blogunk nem kíván divatblog lenni, hanem egy mozgalomhoz csatlakozunk. 

Az amerikai FARE egyesület (Food Allergy Research & Education – Ételallergia kutatás és képzés) évről évre megrendezi az ételallergiás hetet (Food Allergy Awareness Week), s ennek keretében a #tealtakeover (azaz: öltözz kékbe) szívesen fogadják a kék ruhás fotókat.

Idén mi is csatlakozunk, és minden kedves olvasónkat és olvasóink ismerőseit is bátorítjuk , hogy csatlakozzanak. Nem “csak” az ételallergiások, hanem minden ételérzékeny beteg problémájára szeretnénk a figyelmet felhívni.

Mit kell tenni? Nagyon egyszerű: 2018.05.11-én, pénteken legalább egy fotó erejéig öltözz kék színű ruhába, majd készíts egy szelfit , és tölts fel eseményünk Facebook-oldalára: https://www.facebook.com/events/429347457485531/. A fotót jelöld meg #nempiskota hashtaggel.

#nempiskóta (fotó: saját)

Miért jó ez bárkinek?

Szeretnénk a közönség figyelmét felhívni a sokféle visszásságra, amelyeket a mindennapokban tapasztalunk:


szeretnénk megkérni azokat a személyeket, akik az allergént adnak a gyermekünknek, mondván: egy kicsi úgysem számít, hogy tartsa tiszteletben a diétát, mert bizony egy kicsi is számít
szeretnénk megkérni azokat, akik élelmiszert gyártanak, hogy pontosan tüntessék fel az allergéneket a terméken, ne felejtsenek ki semmit, mert mert bizony egy kicsi is számít
szeretnénk megkérni a  vendéglátóipari helyeken dolgozókat, hogy korrektül tájékoztassanak az összetevőkről. Ja, a NÉBIH is elvárja ugyanezt!  
a sort lehetne folytatni.

Összességében tehát pusztán megértést kérünk és azt, hogy vegyék komolyan a betegséget. 

Szeretettel várjuk fotóitokat a Fecbook eseményben! https://www.facebook.com/events/429347457485531/. 

Köszönettel vesszük, ha az eseményt illetve cikkünket megosztjátok érintett ismerőseitekkel.

A további cikkekért kövesd Életmódunk – Egészség, diéta, allergia blogok – hitelesen Facebook oldalunkat! 

Ha van személyes történeted, amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás/-érzékeny sorstársaidon – várjuk a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com címre. Akár meg is jelenhet az oldalunkon az írásod!

Köszönettel:  Noiro és Lin

(Kiemelt kép: Unsplash.com, Toa Heftiba) 

Forrás:
Datum: 2018-05-10 04:01:09