Reklám

Kategóriák

Fanta szelet

Fanta szelet
Ha szeretnél valami látványos és finom sütit, akkor megtaláltad a receptet: Fanta szelet!
Adag: 6
Elkészítési idő:90 P.
Nehézség:2
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
zselatin g Frissít 74.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
diétás szörpök (átlag) Adatlap ml Frissít 4.20 0.97 1.20 0.00 0.00 0.00 0.00
tehéntúró (félzsíros) g Frissít 700.00 0.00 15.00 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 2360.00 542.80 2.40 56.00 49.60 0.00 1872.00
étolaj Adatlap ml Frissít 1080.00 248.40 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
habtejszín ml Frissít 475.50 453.00 4.50 3.90 45.00 0.00 163.50
ásványvíz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kukorica keményítő Adatlap g Frissít 83.76 19.27 20.40 0.00 0.00 0.00 0.00
folyékony édesítő ml Frissít 11.90 2.74 0.05 0.00 0.00 0.00 0.00
szodabikarbona g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kukorica lepényliszt (b.corn) Adatlap g Frissít 489.28 117.43 21.76 2.88 1.28 0.00 0.00
(haas) pudingpor vaníliás Adatlap g Frissít 1177.60 282.62 68.64 0.32 0.16 0.00 0.00
1705g
Összesen:
g
6456.24 1667.22 133.95 63.10 96.04 0.00 2035.50
  100.00 g 378.67 97.78 7.86 3.70 5.63 0.00 119.38
reset Belépés
A piskótája:
4 evőkanál kukorica lepényliszthez keverjünk 3 evőkanál kukoricakeményítőt és 1 kiskanál szódabikarbónát.
A 8 tojássárgáját 2 teáskanál (kb. 10 ml) folyékony édesítővel kikeverünk és hozzáadunk 1,2 dl olajat.
A 8 db tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás édesítőhöz először a lisztkeveréket keverjük hozzá, majd a felvert fehérjét . Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, légkeveréses beállításon (ha van rá lehetőség) 170 - 180 fokon készre sütjük. Kihűtjük.
 
Túrókrém:
50 dkg túrót, egy citrom lereszelt héját, 150 ml felvert Hulalát (vagy más fajta habtejszínt), 2 csomag zselatint, ízlés szerint édesítőszert vegyíts össze.
 
Fantás puding a tetejére:
7 dl szénsavas vízből és kb 60 ml diabteikus narancs szörpből készíts üdítőt, melyből 2 csomag GM vaniliás pudingpor segítségével főzzünk pudingot, melyet még ízlés szerint édesíts egy kis édesítővel.
 
A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, esetleg valamilyen gyümölcsöt (a mellékelt képen nálam málna volt) majd rásimítjuk a fantás pudingot (ezt kicsit hűtjük, hogy ne legyen forró, de nem hűtjük ki teljesen nehogy megszilárduljon!)

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.