Reklám

Kategóriák

Pillecukor

Pillecukor
Minden gyerek szereti a pillecukrot, és miért ne készíthetnénk el házilag, mindenféle tartósítószer nélkül?
Adag: 4
Elkészítési idő:30 P.
Nehézség:2
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
méz g Frissít 16.50 15.30 4.05 0.00 0.00 0.00 0.00
zselatin g Frissít 29.60 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
fruktóz (gyümölcscukor) g Frissít 588.80 0.00 160.00 0.00 0.00 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
rizskeményítő g Frissít 35.30 0.00 8.50 0.10 0.00 0.00 0.00
253g
Összesen:
g
670.20 15.30 172.55 0.10 0.00 0.00 0.00
  100.00 g 264.90 6.05 68.20 0.04 0.00 0.00 0.00
reset Belépés
1,A zselatint egy tálba tesszük és hozzáadunk 3 evőkanál vizet.

2,A fruktózt és 1 evőkanál mézet 50ml vízben felforralunk, majd a legalacsonyabb fokozatra és kevergetve hagyjuk, hogy tiszta, közel méz sűrűségű szirupot kapjunk (kb. 8 perc).

3,A szirupból egy keveset a zselatinos masszához adunk, és robotgép alacsony fokozatával elkezdjük keverni, hogy feloldódjon a zselatin (1 perc),

4,majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a maradék szirupot. Folytonos keverés mellett fogjuk látni, hogy egyre fehérebb masszát kapunk. Kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még 2-3 percig keverjük. Amikor hófehér ragacsos, nyúlós masszát kapunk, ami elkezd "felkúszni" a habverőre, akkor lesz jó az állaga.

5,A habos masszát a formába simítjuk, vagy nyomózsákba téve (ha nincs egy zacsónak levágjuk az egyik sarkát és abból nyomjuk ki), porcukros-keményítővel (egy egy evőkanálnyit használjunk mindkettőből) megszórt sütőpapírra csíkokat nyomunk.

6,Kb. 1,5 óra lteltével ollóval feldaraboljuk a pillecukrot, és megforgatjuk őket keményítős-fruktózos keverékben 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.