Reklám

loading...

Kategóriák

Santiago torta

Santiago torta
Spanyolország tortája, egy mindenmentes torta egyszerűen, gyorsan, és nagyon finom! :)
Adag: 6
Elkészítési idő:90 P.
Nehézség:1
 
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
mandula g Frissít 1250.00 1252.00 14.00 56.00 104.40 7.40 0.00
tojás db Frissít 1475.00 339.25 1.50 35.00 31.00 0.00 1170.00
sárgabarack lekvár g Frissít 0.00 40.05 9.68 0.06 0.05 0.45 0.00
nyirfacukor (xiliit) Adatlap g Frissít 672.00 154.56 279.44 0.00 0.00 0.00 0.00
(schar) mix b kenyérliszt Adatlap g Frissít 1749.60 419.90 92.16 4.44 1.32 7.32 0.00
620g
Összesen:
g
5146.60 2205.76 396.78 95.50 136.77 15.17 1170.00
  100.00 g 830.10 355.77 64.00 15.40 22.06 2.45 188.71
reset Belépés

Hozzávalók a torta alaphoz:
120 g Schär Mix B
120 g nyírfacukor
1 tojás
2 evőkanál langyos víz

A tojást a nyírfacukorral habosra keverjük, hozzáadunk 2 evőkanál langyos vizet, apránként hozzászitáljuk a lisztet is, majd 1-2 percig tovább keverjük. A 24, vagy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát kikenjük margarinnal és megszórjuk rizsliszttel, majd ráöntjük a masszát, és 180 °C-os sütőben félig megsütjük.

Közben elkészítjük a másik réteget (tölteléket).

Hozzávalók a töltelékhez:
3 evőkanál sárgabarack lekvár
4 tojás
160 g nyírfacukor
200 g darált mandula
reszelt citromhéj
őrölt fahéj vagy szegfűszeg

A nyírfacukrot addig keverjük a tojásokkal, amíg teljesen feloldódik, és világos lesz a krém. Belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a finomra darált mandulát. A félkész tortalapot megkenjük a lekvárral, majd a kész krémet ráöntjük, elsimítjuk, és 180°C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (A biztonság kedvéért ajánlott tűpróbát is végezni.)

A tortáról készült képek között találhattok egy Word doksit, ami a Jakab kereszt sablonját tartalmazza. Rajzold át egy papírra könnyedén a monitorodra helyeztett lapra, s egy kartonból vágd ki a sablont, ezt helyezd a kihűlt tortára, s a tetejét nyírfaporcukorral szórd meg, s vedd le a sablont.
Mandula helyett dióval is elkészíthetjük.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.