Reklám

Kategóriák

Keksz I.

Keksz I.
Az Ádventi naptárba készültek ezek a formakekszek. Egyszerű, gyors, és persze glutén- és cukormentes!
Adag: 2
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
citrom g Frissít 0.25 0.27 0.02 0.00 0.00 0.02 0.00
tojás db Frissít 295.00 67.85 0.30 7.00 6.20 0.00 234.00
margarin (rámai, liga, hera) g Frissít 760.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kukoricaliszt g Frissít 702.00 168.48 132.60 17.80 5.60 10.80 0.00
kukorica keményítő Adatlap g Frissít 69.80 16.05 17.00 0.00 0.00 0.00 0.00
folyékony édesítő ml Frissít 2.38 0.55 0.01 0.00 0.00 0.00 0.00
szodabikarbona g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
325g
Összesen:
g
1829.43 253.20 149.93 24.80 11.80 10.82 234.00
  100.00 g 562.90 77.91 46.13 7.63 3.63 3.33 72.00
reset Belépés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Az 1 citromnak csak a leve kell.
A tészta lágy, formázható legyen, ha szükséges, azaz túl ragacsos, még kevés lisztet tehetünk hozzá. Nekem nehezen állt össze, ezért a kívánt állagig egy kis tejet csurgattam bele. Enélkül, vagy laktózmentes tejet használva, a recept laktózmentes is.
Letakarva 1 órán át pihentetjük. Én betettem 1 órára a hűtőbe a tésztát.
 
A tavalyi bolti ádventinaptár műanyag betétét használtam fel a formázáshoz, melynek a kis képeit beszórtam kukoricaliszttel, így nyomkodtam bele 1-1 kis csipet tésztát a formákba, melyből könnyedén ki lehet nyomkodni a kész térbeli "képet".
A sütőt 180 fokra melegítjük. A kekszeket rátesszük egy sütőlapra, majd a bemelegedett sütőben 8-10 percig sütjük.
 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.