Reklám

loading...

Kategóriák

Csokis trüffel

Csokis trüffel
Nem kimondottan diétás édesség, de nagyon finom gluténmentes és cukormentes nassi.
Adag: 10
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:5
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
kakaópor Adatlap g Frissít 220.00 50.60 21.00 10.50 0.65 0.00 0.00
méz g Frissít 49.50 45.90 12.15 0.00 0.00 0.00 0.00
tejszín g Frissít 580.00 0.00 6.00 0.00 0.00 0.00 0.00
vaj Adatlap g Frissít 358.50 82.46 0.05 0.45 40.55 0.00 0.00
étcsokoládé (70-85% kakaótartalmú) Adatlap g Frissít 2691.00 618.93 206.55 35.10 191.70 0.00 0.00
765g
Összesen:
g
3899.00 797.89 245.75 46.05 232.90 0.00 0.00
  100.00 g 509.67 104.30 32.12 6.02 30.44 0.00 0.00
reset Belépés

A tejszínt felfőzzük, hűlni hagyjuk. Amikor már nem forró, belekeverjük a glükózt vagy a mézet

Közben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit.

A langyosra hűlt tejszínt több adagban a csokihoz öntjük, minden adagot alaposan elkeverünk.

Beletesszük a puha, de nem folyékony vajat, és az egész krémet addig keverjük, amíg szép fényes, egynemű masszát kapunk.

Félretesszük, hogy hűljön, de ne tegyük a hűtőbe.

A folyamatosan szemmel tartott és épp kellő állagú trüffelmasszát beletuszkoljuk egy habzsákba.
Ha ez nem alapfeszerelése a konyhánknak, megteszi egy levágott sarkú zacskó is.

Sütőpapírra kis halmokat nyomunk.

Most megint hagyjuk hűlni, amíg teljesen megszilárdulnak a kupacok.

Melegítsünk fel kevéske csokoládét mikrohullámú sütőben, vagy vízgőz felett 35-40 ºC-ra.,
Terítsük szét, (alufólián), hagyjuk szobahőmérsékleten visszahűlni, amikor még lágy, de nem folyik,
egyenként beleforgatjuk a trüffeleket.
Majd tepsibe terített kakaóporba pottyantjuk őket. A tepsit megrázogatjuk, hogy a kakaó mindenhol befedje a csokit.

Tipp: a felfőzött masszába kevés alkoholt is lehet önteni, ez nem csak tartósítja, de még kellemes ízt is kölcsönöz az édességnek.

Forrás: http://csokista.postr.hu

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.