Reklám

Kategóriák

Zabpelyhes-diós keksz

Zabpelyhes-diós keksz
Nagyon ízletes keksz, és ez a recept, alapnak jó, még lehet turbósítani fügével, étcsokival, marcipánnal..
Adag: 4
Elkészítési idő:30 P.
Nehézség:2
 
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
zabpehely g Frissít 375.00 386.00 65.00 14.00 6.80 13.80 0.00
citrom g Frissít 0.50 0.54 0.04 0.01 0.01 0.04 0.00
dió Adatlap g Frissít 655.00 150.65 11.00 19.00 57.00 2.80 0.00
tojás db Frissít 295.00 67.85 0.30 7.00 6.20 0.00 234.00
vaj Adatlap g Frissít 717.00 164.91 0.10 0.90 81.10 0.00 0.00
szodabikarbona g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
xilovit zero Adatlap g Frissít 0.00 0.00 49.00 0.00 0.00 0.00 0.00
358g
Összesen:
g
2042.50 769.95 125.44 40.91 151.11 16.64 234.00
  100.00 g 570.53 215.07 35.04 11.43 42.21 4.65 65.36
reset Belépés

A zabpelyhet és a diót száraz serpenyőbe öntjük,
és közepes lángon pár percig pirítjuk,
közben néha megrázogatjuk.

Ha kész, 2 evőkanál zabpelyhet félreteszünk, a többit a dióval együtt ledaráljuk.

A puha vajat kikeverjük a xilovittal és a tojással, majd minden egyéb alapanyagot hozzáadunk (citromhéj, szódabikarbóna, darált dió és zabpehely, és a 2 evőkanál egészben hagyott zabpehely) és összekeverjük.

forrás: http://www.nlcafe.hu

Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 190 fokra.

Diónyi adagokat kanalazunk a sütőpapírra, kicsit ellapogatjuk, és sütőbe toljuk 12 percre. Ha kész, hűlni hagyjuk.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.