Reklám

loading...

Kategóriák

Mandulatorta

Mandulatorta
Svéd mandulatorta, glutén, és nagyjából cukormentes változata.
Adag: 8
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:2
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
mandula g Frissít 2187.50 2191.00 24.50 98.00 182.70 12.95 0.00
tojás db Frissít 1180.00 271.40 1.20 28.00 24.80 0.00 936.00
rama sütömargarin Adatlap g Frissít 5970.80 1373.28 0.69 0.00 161.00 0.00 0.00
kristálycukor g Frissít 38.70 0.00 10.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kukorica keményítő Adatlap g Frissít 34.90 8.03 8.50 0.00 0.00 0.00 0.00
főzőtejszín g Frissít 195.00 0.00 6.00 4.50 18.00 0.00 0.00
nyirfacukor (xiliit) Adatlap g Frissít 600.00 138.00 249.50 0.00 0.00 0.00 0.00
1004g
Összesen:
g
10206.90 3981.71 300.39 130.50 386.50 12.95 936.00
  100.00 g 1016.62 396.59 29.92 13.00 38.50 1.29 93.23
reset Belépés
  • A tojásokat feltörjük, a sárgáját félretesszük.
  • (80g) tört mandulát kevés cukorral (a karamellizálódás miatt kell, de elhagyható) serpenyőben aranyszínűre pirítjuk és félretesszük.
  • A tojások fehérjéjét 15 dkg xillittel kemény habbá verjük,majd szép lassan hozzákeverjük a darált mandulát.
  • Ezt a pépet sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 200 fokon 20 percig sütjük, hogy aranyszínű legyen.
  • Ekkor kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • Az alapot pedig akár ketté is vághatjuk, ha krémet szeretnénk tölteni a tortaszeletek belsejébe.

A krém készítéséhez

  • a tojássárgát, a tejszínt és a maradék xillitet meleg helyen sűrűre keverjük.
  • A Ramát apró darabokban hozzáadjuk, amíg bele nem olvad. Ha a massza így még nem elég sűrű, adhatunk hozzá kukoricakeményítőt, de akár egy kis rízslisztet is.
  • A kívánatos állag elérése után a krémet a tortába töltjük,
  • megszórjuk a pirított manduladarabkákkal és

néhány órára a hűtőbe tesszük.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.