Kategóriák
Mandulatorta
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:2
Alapanyag
Név
Mennyiség
energia
kalória
szénhidrát
feherje
Zsír
rost
koleszterin
Összesen:
10206.90
3981.71
300.39
130.50
386.50
12.95
936.00
100.00 g
1016.62
396.59
29.92
13.00
38.50
1.29
93.23
- A tojásokat feltörjük, a sárgáját félretesszük.
- (80g) tört mandulát kevés cukorral (a karamellizálódás miatt kell, de elhagyható) serpenyőben aranyszínűre pirítjuk és félretesszük.
- A tojások fehérjéjét 15 dkg xillittel kemény habbá verjük,majd szép lassan hozzákeverjük a darált mandulát.
- Ezt a pépet sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 200 fokon 20 percig sütjük, hogy aranyszínű legyen.
- Ekkor kivesszük és hűlni hagyjuk.
- Az alapot pedig akár ketté is vághatjuk, ha krémet szeretnénk tölteni a tortaszeletek belsejébe.
A krém készítéséhez
- a tojássárgát, a tejszínt és a maradék xillitet meleg helyen sűrűre keverjük.
- A Ramát apró darabokban hozzáadjuk, amíg bele nem olvad. Ha a massza így még nem elég sűrű, adhatunk hozzá kukoricakeményítőt, de akár egy kis rízslisztet is.
- A kívánatos állag elérése után a krémet a tortába töltjük,
- megszórjuk a pirított manduladarabkákkal és
néhány órára a hűtőbe tesszük.
Képek
A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.