Reklám

Kategóriák

Fokhagymás csiga

Fokhagymás csiga
Gyerekek óvodájában sütötte az egyik szülőtárs és igen ízletesre sikerült.
Adag: 0
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:3
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
élesztõ g Frissít 26.25 0.00 2.50 0.00 0.00 0.00 0.00
fokhagyma g Frissít 119.00 27.37 5.20 1.40 0.06 0.54 0.00
vaj Adatlap g Frissít 717.00 164.91 0.10 0.90 81.10 0.00 0.00
búza liszt g Frissít 1780.00 1695.00 353.00 49.00 5.00 16.00 0.00
só (fűszer) Adatlap g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
1163g
Összesen:
g
2642.25 1887.28 360.80 51.30 86.16 16.54 0.00
  100.00 g 227.19 162.28 31.02 4.41 7.41 1.42 0.00
reset Belépés

A kelesztéshez:

4 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1/2 evőkanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő jól összekeverve

A tészta

Ezt jól összegyúrom, a liszttel és egy bögre meleg vízzel, majd megkelesztem.
A harmadát kinyújtom kis tepsi méretűre.

A töltelék

10 dkg vaj
1/2 evőkanál só
zúzott fokhagyma (4-5 cikk)
ezt akár botmixerrel is össze lehet keverni.

A tészta nagyobbik felét is kinyújtom ,megkenem a töltelékkel,
majd feltekerem és
15 darabra vágom.
A tepsibe rakom a lapot,
rá a csigákat.
200 fokon sütöm sosem mértem meddig, akkor finom, ha jó ropogós.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.