Reklám

loading...

Kategóriák

Túrófánk

Túrófánk
Egy glutén mentes fánk recept, mely gyorsan elkészíthető.
Adag: 0
Elkészítési idő:30 P.
Nehézség:1
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
rizsliszt Adatlap g Frissít 3016.00 723.84 158.80 13.80 1.20 0.00 0.00
tehéntúró (félzsíros) g Frissít 350.00 0.00 7.50 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 885.00 203.55 0.90 21.00 18.60 0.00 702.00
só (fűszer) Adatlap g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
szodabikarbona g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
456g
Összesen:
g
4251.00 927.39 167.20 34.80 19.80 0.00 702.00
  100.00 g 932.24 203.38 36.67 7.63 4.34 0.00 153.95
reset Belépés
ELKÉSZÍTÉSE
Az alapanyagokat jól elkeverjük egymással. Ha több időnk van, a fehérjét felverhetjük habbá, és úgy is hozzáadhatjuk, de ez nem fontos, itt is egész tojások kerültek bele. A bő zsiradékot felmelegítjük, és kiskanállal diónyi darabokat szaggatunk bele.
 
A zsiradék túl forró ne legyen, mert hirtelen fog megsülni, a belseje nyers maradhat. De elég forrónak kell lennie, mert ellenkező esetben nagyon megszívja magát zsiradékkal a tészta. Ezt legkönnyebben úgy állapíthatjuk meg, ha fakanalat teszünk a melegedő zsiradékba, és amikor apró buborékok keletkeznek körülötte, akkor már jó a hőfok.
 
A fánkocskák kicsit meg fognak nőni sütés közben. Hagyományos liszttel jobban megduzzadtak, én kevertem a rizslisztet, fehér és barna liszt volt felesben, és kicsit sűrűbbre sikerült az állaga, de így is finom lett.
 
 
Papírtörlőre szedjük ki a fánkokat, majd lekvárral kínáljuk, vagy fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
 
Frissen a legfinomabb.
 
 
Forrás: http://reformnasik.blogspot.hu

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.