Reklám

Kategóriák

Mexikói chilis bab

Mexikói chilis bab
Piedone kedvence! Ez egy gyors kaja, amit akár egy kezdő agglegény is el tud készíteni:)
Adag: 4
Elkészítési idő:30 P.
Nehézség:2
 
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
paradicsompüré g Frissít 165.00 0.00 30.00 0.00 0.00 0.00 0.00
szalonna (füstölt) g Frissít 1035.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
karaván füstölt, ömlesztett sajt Adatlap g Frissít 770.83 185.00 0.95 11.15 13.65 0.00 50.00
vöröshagyma g Frissít 54.60 52.00 10.79 1.56 0.26 2.60 0.00
chilikrém Adatlap g Frissít 9.00 2.07 1.56 0.24 0.24 0.00 0.00
marha comb g Frissít 972.00 0.00 0.00 140.00 0.00 0.00 0.00
fejtett bab (fevita) Adatlap g Frissít 2765.00 635.95 84.50 48.50 3.00 48.00 0.00
1397g
Összesen:
g
5771.43 875.02 127.80 201.45 17.15 50.60 50.00
  100.00 g 413.13 62.64 9.15 14.42 1.23 3.62 3.58
reset Belépés

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. A visszamaradt zsírján pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, és ha már üveges adjuk hozzá a marhahúst. Amikor a hús kifehéredett szórjuk meg a paprikával, keverjük hozzá a paradicsompürét, majd sózzuk, borsozzuk. A félretett szalonnakockákat is beletesszük. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk 15 – 20 percig, majd keverjük bele a babot és lassan főzzük tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
Az elkészült chilis babot tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal vagy petrezselyemmel.

Én hasábburgonyával szoktam enni, de kenyérrel, rízzsel,tésztával is kiadós ebéd lehet.

Forrás: http://fevita.hu/index.php

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.