Reklám

loading...

Kategóriák

Vaníliás, vajkrémes torta

Vaníliás, vajkrémes torta
Glutén- és cukormentesen is ízletes, mutatós tortát készíthetsz!
Adag: 0
Elkészítési idő:90 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
pudingpor (átlag) g Frissít 599.40 143.86 6.29 1.07 0.63 0.00 0.00
rizsliszt Adatlap g Frissít 663.52 159.25 34.94 3.04 0.26 0.00 0.00
1,5%-os zsírtartalmú tej ml Frissít 90.00 0.00 10.00 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 2065.00 474.95 2.10 49.00 43.40 0.00 1638.00
margarin (rámai, liga, hera) g Frissít 1520.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kukoricaliszt g Frissít 45.63 10.95 8.62 1.16 0.36 0.70 0.00
kukorica keményítő Adatlap g Frissít 87.25 20.07 21.25 0.00 0.00 0.00 0.00
marcipán Adatlap g Frissít 1464.00 336.72 172.20 24.00 74.70 0.00 0.00
xilovit zero Adatlap g Frissít 0.00 0.00 259.70 0.00 0.00 0.00 0.00
1091g
Összesen:
g
6534.80 1145.79 515.10 78.27 119.36 0.70 1638.00
  100.00 g 598.97 105.02 47.21 7.17 10.94 0.06 150.14
reset Belépés

Először a tortakrémet készítsd el, hogy míg a piskóta sül, legyen ideje kicsit hűlni a hűtőben.

1. A 200 g margarint elkeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a 200 g xilovot, vagy xilitet, jó alaposan kikeverjük.
2. A 2 dl tejben elkeverjük az 1 csomag gluténmentes pudingport, az 50 g kukoricalisztet és az 1 tojást csomómentesen, és lassú tűzön, kevergetve besűrítve krémet főzünk.
Időnként megkavargatva kihűtjük, majd a margarinos masszával elegyítjük.
Ezután ízesítjük tetszés szerint ezt az alapkrémet, amit torták, sütemények töltésére használhatunk.
Ízesítők:
citromlé, narancslé, kakaópor, rum, csokoládé, kávé, darált dió, mogyoró, stb, bármi, ízlés szerint.
A jelenlegi tortába vanília aromát tettem a vaníliapuding erősítésére.
 
gluténmentes piskóta
1. A 6 tojássárgáját 5 evőkanál xilovittal habosra keverünk.
2. A 44 g rizslisztet a 25 g kukoricakeményítővel és a gluténmentes sütőporral elkeverjük és a cukros tojássárgájához adjuk. Amennyiben ez túl sűrű, márpedig az lesz :D, adunk hozzá egy kis vizet. (általában 2-3 evőkanálnyi elég)
3. Ezek után felverjük a 6 tojásfehérjét, és miután megkeményedett hozzákeverünk 1/2 evőkanál xilovitot.
A két masszát óvatosan keverjük össze, hogy a hab ne törjön, és Liga margarinnal kikent, rizsliszttel kiszórt formában sütjük meg!
 
Természetesen nagyobb/kisebb adagok esetén a hozzávalók mennyisége arányosan változik.
A bevonáshoz kb. 300 g marcipánt használtunk fel.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.