Reklám

loading...

Kategóriák

Zöldséges rakott tészta

Zöldséges rakott tészta
Ezt a recept gluténmentes, tojásmentes, mogyórómentes, laktózmentes.
Adag: 0
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:1
 
 

hunmod
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
cukkini g Frissít 120.00 128.00 20.00 4.00 0.80 4.00 0.00
fokhagyma g Frissít 29.75 6.84 1.30 0.35 0.02 0.14 0.00
paradicsom g Frissít 60.00 69.00 12.00 3.00 0.90 5.10 0.00
sárgarépa g Frissít 52.50 60.00 12.00 1.50 0.45 4.50 0.00
paradicsomlé (natúr) g Frissít 30.00 0.00 6.00 0.00 0.00 0.00 0.00
pulykahús g Frissít 680.00 676.00 1.60 82.00 38.00 0.00 0.00
vöröshagyma g Frissít 63.00 60.00 12.45 1.80 0.30 3.00 0.00
bazsalikom (fűszer) g Frissít 4.66 0.00 0.96 0.46 0.08 0.00 0.00
só (fűszer) Adatlap g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
zsálya (fűszer) Adatlap g Frissít 6.30 1.51 1.21 0.21 0.26 0.00 0.00
kukorica keményítő Adatlap g Frissít 34.90 8.03 8.50 0.00 0.00 0.00 0.00
vargánya gomba g Frissít 80.00 0.00 7.60 11.40 0.40 0.00 0.00
főzőtejszín g Frissít 52.00 0.00 1.60 1.20 4.80 0.00 0.00
kukoricatészta (főtt) g Frissít 630.00 0.00 139.50 13.00 3.50 0.00 0.00
paradicsompaprika Adatlap g Frissít 24.80 5.70 5.12 4.00 0.16 0.00 0.00
2344g
Összesen:
g
1867.91 1015.09 229.84 122.92 49.66 16.74 0.00
  100.00 g 79.69 43.31 9.81 5.24 2.12 0.71 0.00
reset Belépés
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a húst és megsütöm.
A zöldségeket megmosom, feldarabolom, a paradicsomot külön teszem.
Amikor a hús félig kész van, hozzáadom a zöldségeket és fedő alatt addig sütöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
A tésztát sós lobogó vízben kifőzöm. Én sokszor veszek különböző színű tésztát a fiúk miatt. Így sokkal izgalmasabb, hívogatóbb az étel. Miközben eszitek lehet találgatni, vajon milyen zöldségekkel színezhették a tésztát. Megfognak lepődni, hogy jé én most spenótot, céklát is eszem, mert a tészta azzal készült.
Kevés olajon illatozásig pirítom a fokhagymát, beleteszem a feldarabolt paradicsomokat, sózom, borsozom. Amikor levet enged, hozzáadom a paradicsomlevet és fedő alatt pár percig párolom. Közben a zabtejszínt elkeverem a keményítővel, majd a tűzről levett paradicsomhoz keverem, ekkor teszem bele a bazsalikomot is. Folyamatos keverés közben besűrítem a ragut.
Amikor kész átteszem a turmixgépbe és pürésítem.
 
Tűzálló tálat kivajazok, beleteszem a tésztát, rászedem a zöldséges húst és ráöntöm a paradicsomszószt.

180 fokos sütőben 25 perc alatt összesütöm.

 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.