Reklám

loading...

Kategóriák

Húsgolyó mustáros mártásban

Húsgolyó mustáros mártásban
Az IKEA féle húsgolyó nyomán született a recept.
Adag: 0
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:1
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
fokhagyma g Frissít 11.90 2.74 0.52 0.14 0.01 0.05 0.00
mustár Adatlap g Frissít 237.50 57.00 2.40 36.00 0.00 0.00 0.00
sertéshús (kövér) g Frissít 5217.39 1200.00 0.00 68.00 100.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 885.00 203.55 0.90 21.00 18.60 0.00 702.00
vöröshagyma g Frissít 63.00 60.00 12.45 1.80 0.30 3.00 0.00
fött burgonya g Frissít 123.75 118.50 25.50 3.00 0.30 3.00 0.00
bazsalikom (fűszer) g Frissít 2.33 0.00 0.48 0.23 0.04 0.00 0.00
bors (fűszer) Adatlap g Frissít 0.04 0.01 0.64 0.10 0.03 0.00 0.00
koriander (fűszer) g Frissít 4.47 0.00 0.83 0.19 0.27 0.00 0.00
tárkony (fűszer) g Frissít 1.48 0.00 0.25 0.11 0.04 0.00 0.00
főzőtejszín g Frissít 260.00 0.00 8.00 6.00 24.00 0.00 0.00
969g
Összesen:
g
6806.86 1641.80 51.96 136.57 143.58 6.05 702.00
  100.00 g 702.46 169.43 5.36 14.09 14.82 0.63 72.45
reset Belépés

A húsgolyók:

A darálthúst (lehet vegyes húsból is csinálni marha,sertés,ló.. mix)
apróra vágott hagymával
2-3 db összetört főttburgonyával
kávéskanál őrölt korianderrel, borssal, 3 csipet sóval, bazsalikommal
1 EK mustárral
1-EK tejszínnel/tejföl
2 db tojással
összedolgozzuk, és optimális esetben hagyjuk összeérni.

Kevés Oliva olajon átsütjük (10-15 perc)
Közben szórunk bele egy kis tárkonyt, korriandert,borsot (ízlés szerint)


A Mártás.

Egy edényben kikeverjük a 2 dl tejszínt 1/2 deci mustárral és egy tojással,.

Ezt ráöntjük a már piros húsgolyókra, amely alatt levettül a lángot, alacsony fokozatra.
Ez fontos, mert magas hőmérsékleten kicsapódik a tejszín és nem lesz gusztusos látvány.
óvatosan elkeverjük, hogy az olajat felvegye, majd fedő alatt gyakori, óvatos kevergetéssel addig főzzük, míg a szósz be nem sűrüsödik.


Köret

Ezt direkt nem adam a hozzávalókhoz, a kiválasztott köretet hozzá lehet adni a recepthez, hogy pontos szénhidrát, kalória... értéket kapjunk.
Kölessel,rízzsel, hasáb, vagy főttburgonyával tálaljuk.
Egy kis áfonya, vagy savanykásabb (szilva) lekvár nagyon fel tudja dobni.

Jó étvágyat hozzá!

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.