Reklám

loading...

Kategóriák

Mogyorókrém

Mogyorókrém
Aki szereti a nutellát, ezt biztos kipróbálja.
Adag: 0
Elkészítési idő:45 P.
Nehézség:1
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
csokoládé (átlag) g Frissít 570.00 0.00 55.00 0.00 0.00 0.00 0.00
cukor g Frissít 60.00 60.00 15.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kakaópor Adatlap g Frissít 66.00 15.18 6.30 3.15 0.20 0.00 0.00
földimogyoró g Frissít 1220.00 1218.00 28.00 54.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
étcsokoládé (70-85% kakaótartalmú) Adatlap g Frissít 897.00 206.31 68.85 11.70 63.90 0.00 0.00
481g
Összesen:
g
2813.00 1499.49 173.15 68.85 64.10 0.00 0.00
  100.00 g 584.82 311.74 36.00 14.31 13.33 0.00 0.00
reset Belépés

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.

Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.

 

A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
 
 
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.