Reklám

loading...

Kategóriák

Tökfőzelék

Tökfőzelék
Rengeteg tök terem a kertben, így gyakran kerül az asztalra nálunk, szerencsére szereti a család.
Adag: 4
Elkészítési idő:1 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
rizsliszt Adatlap g Frissít 377.00 90.48 19.85 1.73 0.15 0.00 0.00
tök g Frissít 390.00 390.00 78.00 13.00 0.00 0.00 0.00
tejföl 20% Adatlap g Frissít 907.00 208.61 3.90 3.30 20.00 0.00 59.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
pirospaprika g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
vöröshagyma g Frissít 21.00 20.00 4.15 0.60 0.10 1.00 0.00
kapor (fűszer) g Frissít 6.10 0.00 1.10 0.32 0.29 0.00 0.00
1499g
Összesen:
g
1701.10 709.09 107.00 18.95 20.54 1.00 59.00
  100.00 g 113.48 47.30 7.14 1.26 1.37 0.07 3.94
reset Belépés

1. Mosd meg és hámozd meg, gyaluld le a tököt, mely lehet főzőtök, de akár patiszon is!

2. Kevés olajon (olívaolaj, rizsolaj, étolaj) dinszteld meg az apróra vágott hagymát!

3. Tedd a hagymára a gyalult tököt, sózd, pirospaprikást, kaprot, kicsi bors is mehet hozzá (pici vizet is szoktam rá önteni, enged is levet), keverd meg, s hagyd főni! Időnként kevergesd!

4. Amikor már megpuhult, keverd ki a habarást: tejfől+rizsliszt (néha teszek bele egy kis kukorica lisztet is), kevés hideg víz, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd a tökre, rottyanjon párszor (néhány perc), és kész is!

Tálalhatod sertéspörkölttel, vagy fött, ill. sült virslivel is.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.