Reklám

Kategóriák

Hagymakrémleves

Hagymakrémleves
Egyszerű tejszínes hagymakrémleves.
Adag: 4
Elkészítési idő:10 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
fokhagyma g Frissít 29.75 6.84 1.30 0.35 0.02 0.14 0.00
póréhagyma g Frissít 87.50 95.00 15.00 5.50 0.75 4.25 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
olivaolaj Adatlap Frissít 94050.00 21631.50 0.00 0.00 9990.00 0.00 0.00
karaván füstölt, ömlesztett sajt Adatlap g Frissít 2312.50 555.00 2.85 33.45 40.95 0.00 150.00
vöröshagyma g Frissít 168.00 160.00 33.20 4.80 0.80 8.00 0.00
fehérbor Adatlap ml Frissít 7.50 1.73 0.30 0.00 0.00 0.00 0.00
bors (fűszer) Adatlap g Frissít 0.04 0.01 0.64 0.10 0.03 0.00 0.00
koriander (fűszer) g Frissít 2.98 0.00 0.55 0.12 0.18 0.00 0.00
oregánó (fűszer) g Frissít 2.65 0.00 0.69 0.09 0.04 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
főzőtejszín g Frissít 325.00 0.00 10.00 7.50 30.00 0.00 0.00
lilahagyma Adatlap g Frissít 108.00 24.84 24.00 5.10 0.00 0.00 0.00
újhagyma Adatlap g Frissít 9.60 2.21 1.80 1.20 0.00 0.00 0.00
1999g
Összesen:
g
97103.52 22477.13 90.33 58.22 10062.77 12.39 150.00
  100.00 g 4857.61 1124.42 4.52 2.91 503.39 0.62 7.50
reset Belépés

fogjuk a sokféle hagymát, apróra vágjuk, egy közepes fazékban olivaolajon lepirítjuk, pirulás közbe,szoktam rádarálni a borsot és a koriandert, majd a sót is folyamatosan adagolom.
amikor már minden hagyma fehérre sült, én szeretem ha van benne kirultabb is, fellocsoljuk kis vízzel és beleszórjuk a zöldfűszereket is.

És a LÉNYEG a víz, sonkalevet szoktunk használni, a mélyhűtőbe mindíg elrakjuk a "maradék" sonkalevet.
hagyjuk rottyanni, majd mehet bele a főzőtejszín és egy korty fehérbor.
van aki szereti ha darabos, de van aki összeturmixolva fogyasztja, ezt a fazékban botmixerrel keverve lehet gyoran orvoslni.
A tálalás:
csészékbe szedjük reszelünk rá füstöltsajtot, és piritós kockákkal szórjuk.

Nyáron lehet egy kis mentalevéllel is vadítani, de csak nagyon óvatosan.
Télire pedig a legjobb náthaűző.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.