Reklám

Kategóriák

Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz
Kerestem, kerestem egy jó GM, diabos zabpelyhes kekszet, de nem leltem, így kreáltam :)
Adag: 4
Elkészítési idő:1 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
zabpehely g Frissít 375.00 386.00 65.00 14.00 6.80 13.80 0.00
tojás db Frissít 295.00 67.85 0.30 7.00 6.20 0.00 234.00
margarin (rámai, liga, hera) g Frissít 380.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
vanília (fűszer) g Frissít 2.88 0.00 0.13 0.00 0.00 0.00 0.00
alnatura bio puffasztott amaránt Adatlap g Frissít 121.28 27.89 4.96 1.17 0.70 0.50 0.00
lenliszt g Frissít 62.88 0.00 4.62 3.84 4.94 6.24 0.00
bezgluten sütőpor Adatlap g Frissít 0.00 0.00 2.40 0.00 0.00 0.00 0.00
Vaj g Frissít 29.48 29.48 0.02 0.02 3.08 0.00 0.00
folyékony édesítő csepp Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
207g
Összesen:
g
1266.52 511.22 77.43 26.03 21.73 20.54 234.00
  100.00 g 611.85 246.97 37.41 12.58 10.50 9.93 113.04
reset Belépés

Az összes felsorolt hozzávalót (vanília aromából tettem bele 2-3 cseppet) keverd össze kézi mixerrel (dagasztófejet javaslom, mert a kevergetős kicsapkodja a zabpelyheket), majd formázz kis golyókat belőle, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodj (szó szerint, mert így lesznek kis korongjaink), és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt süsd készre.

El tudok képzelni benne némi étcsoki darabokat, kókuszreszeléket, vagy kakóport, gyümölcsöt (málna?), ha nem diabosan készítjük, akkor egy kis aszalt gyümölcsöt is.

Amire figyelj: mindneképpen garantáltan gluténmentes zabpelyhet használj!

 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.