Reklám

loading...

Kategóriák

Túrórudi torta

Túrórudi torta
Egyszerű, gyors és tetszetős
Adag: 6
Elkészítési idő:90 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
rizsliszt Adatlap g Frissít 361.92 86.86 19.06 1.66 0.14 0.00 0.00
kakaópor Adatlap g Frissít 35.20 8.10 3.36 1.68 0.10 0.00 0.00
zselatin g Frissít 74.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
citrom g Frissít 12.50 13.50 1.00 0.20 0.15 1.00 0.00
tojás db Frissít 1180.00 271.40 1.20 28.00 24.80 0.00 936.00
habtejszín ml Frissít 1109.50 1057.00 10.50 9.10 105.00 0.00 381.50
étcsokoládé (70-85% kakaótartalmú) Adatlap g Frissít 598.00 137.54 45.90 7.80 42.60 0.00 0.00
mascarpone sajt g Frissít 1125.00 0.00 5.00 17.50 112.50 0.00 0.00
tehéntúró (sovány) Adatlap g Frissít 380.00 87.40 19.00 70.50 2.50 0.00 0.00
sütőpor g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
vaníliáscukor g Frissít 344.35 79.20 19.60 0.00 0.00 0.00 0.00
yummi Adatlap g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
1327.5g
Összesen:
g
5220.47 1741.00 124.62 136.44 287.80 1.00 1317.50
  100.00 g 393.26 131.15 9.39 10.28 21.68 0.08 99.25
reset Belépés

A recepthez a Yummy édesítőt használtam, melyben 1 adagolókanáél (0,07 g) 12 g cukornak felel meg.

A piskóta:

1. A tojásokat az édesítővel (eredetileg 3 evőkanál cukor) habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a 3 evőkanál rizslisztet, az 1 evőkanál kakaóport és a 1/2 kávéskanál sütőport.

Tipp: ha a tojásfehérjét verjük fel először az édesítővel és utána keverjük hozzá a sárgáját picit gyorsabban leszünk készen.

2. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát.

3. 180 °C-on kb. 30 percig sütjük.

A töltelék:

1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az 500 g túrót, édesítőt (100 g cukornak megfelelőt), 1 db citromlevét, a citromhéját, a vaníliás cukrot (vagy vanília aromát),a 250 g mascarponét és az 1 csomag zselatinfixet, majd hozzáadjuk a felvert 250 ml habtejszínt.

2. Összeállítjuk a tortát a formában. A kisült piskótára rásimítjuk a túrókrémet, majd a hűtőben 2 órát tároljuk.

A csokimáz:

A 2 órán át pihent tortát kivesszük a tortaformából, majd gőz fölött a  tábla étcsokit és a 100 ml habtejszínt összemelegítjük. Kevergessük, majd mikor sűrű masszává elegyedett, rácsurgatjuk a tortára. Gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar megköt. 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.