Reklám

Kategóriák

Csokitorta

Csokitorta
Csokitorta
Adag: 16
Elkészítési idő:180 P.
Nehézség:4
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
kakaópor Adatlap g Frissít 246.40 56.67 23.52 11.76 0.73 0.00 0.00
zselatin g Frissít 18.50 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 1770.00 407.10 1.80 42.00 37.20 0.00 1404.00
vaj Adatlap g Frissít 430.20 98.95 0.06 0.54 48.66 0.00 0.00
burgonyakeményítő Adatlap g Frissít 134.80 31.00 33.24 0.24 0.04 0.00 0.00
étcsokoládé (60-69% kakaótartalmú) Adatlap g Frissít 752.70 173.12 68.12 7.93 49.79 0.00 0.00
nyirfacukor (xiliit) Adatlap g Frissít 432.00 99.36 179.64 0.00 0.00 0.00 0.00
(nutri free) kenyérpor Adatlap g Frissít 2737.80 657.07 154.26 3.24 1.62 3.42 0.00
(haas) diabetikus vanília pudingpor Adatlap g Frissít 91.50 21.96 3.70 0.48 0.23 0.27 0.00
vaníliáscukor g Frissít 86.09 19.80 4.90 0.00 0.00 0.00 0.00
laktózmentes tej (spar free from) ml Frissít 3276.00 753.48 65.80 40.60 39.20 0.00 0.00
2067g
Összesen:
g
9975.99 2318.52 535.04 106.79 177.47 3.69 1404.00
  100.00 g 482.63 112.17 25.89 5.17 8.59 0.18 67.93
reset Belépés

Piskóta:

A 6 tojást szétválasztottam sárgájára, fehérjére. A fehérjét a 18 dkg xilittel felvertem kemény habbá, ehhez adagoltam a sárgáját apránként, a kézi mixert ekkor már a legalacsonyabb fokozaton használtam, majd hozzá adtam az átszitált lisztet (Mix per pane) is. Előmelegített sütőben 160 fokon sütöttem 10-15 percet, majd visszavettem a hőfokot 140-re, és még így sült kb. 35 percet.

Vanilia zselé:

Egy tasak vaniliás puddingport, vaniliáscukrot, és egy tasak zselét, kb 4 deci tejben kifőztem, ezt a mérete miatt egy pite tálban hűtöttem ki.. gyönyörű korongot kaptam végeredményképp, erre került a 22cm sugarú  tortaostya, amit egyedileg nyomtattunk.

Csokikrém:

Egy lábasba 0.5L tejet felmelegítettem.
Közben 5 evőkanál buronyakeményítőt, 6 evőkanál kakaóporral, vaniliás cukorral, csipet sóval, 1 evőkanál xilittel összekevetem, majd 2-3 dl langyos tejjel csomómentesre kevertem, a tejet adagolva .
Közben felhabzik a tej, és hozzáöntöttem a keveréket, lejjebb vettem a gázt, és folyamatos kevergetés mellet, ízlés szerint édesítővel ízesítve be is sűrösödött a krém.
Amikor már krémes állagú, hozzátettetem a vajat, homogénre kevertem.
Torta forma:
Kicsit hagytam állni, közben a piskótát kettévágtam, az alját visszatettem a formába, ráöntöttem a massza kicsit több, mint felét.
Visszatettem a piskótalap másik felét, és a maradékot ráönttem.
Ez után hűtőben dermedni hagytam.

Csokibevonat:

2 evőkanál (kb 10g) vajat felhevítettem, annyira hogy minden víz elpárologjon belőle.
Ezután egy fazékba vizet tettem, és erre helyeztem rá a vajas edényt, amikor elég meleg a gőz, a felső edényben a vaj el kezd olvadni, ekkor tettem hozzá a csokit, ami szintén szépen el is olvadt. Amikor már cseppfolyós, rá lehet önteni a tortára, a tetejéhez ne nyúljunk, akkor lesz csak sima. Az oldalán lehet lapos késsel, vagy műanyaglappal igazítani rajta, érdemes letakarni előtte a munkaterületet, mert le fog folyni.

A maradék csokikrémet zsírpapírra csepegtettem, formát készítve belőle, ezek lettek a dekorációs elemek.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.