Reklám

loading...

Kategóriák

Kakaós csiga

Kakaós csiga
Lisztérzékeny vagy? Nem kell lemondanod a péksütikről, készítsd el és élvezd a siker ízét! Íme egy kakaós csiga recept.
Adag: 4
Elkészítési idő:90 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
élesztõ g Frissít 15.75 0.00 1.50 0.00 0.00 0.00 0.00
kakaópor Adatlap g Frissít 88.00 20.24 8.40 4.20 0.26 0.00 0.00
1,5%-os zsírtartalmú tej ml Frissít 56.25 0.00 6.25 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 295.00 67.85 0.30 7.00 6.20 0.00 234.00
margarin (sütőmargarin) g Frissít 390.50 0.00 0.00 0.00 42.00 0.00 0.00
ÚTIFŰ MAGHÉJ Adatlap g Frissít 2.50 0.58 0.08 0.05 0.01 1.70 0.00
(schar) mix b kenyérliszt Adatlap g Frissít 2187.00 524.88 115.20 5.55 1.65 9.15 0.00
(nutri free) kenyérpor Adatlap g Frissít 1521.00 365.04 85.70 1.80 0.90 1.90 0.00
eritrit Adatlap g Frissít 14.00 3.22 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
533g
Összesen:
g
4570.00 981.81 217.43 18.60 51.02 12.75 234.00
  100.00 g 857.41 184.20 40.79 3.49 9.57 2.39 43.90
reset Belépés

Javaslat:
- Elkészítheted tisztán Schär Mix B-ből is.

- Utifűmaghéj helyett használhatsz lenmaglisztet (én most ezt tettem).

Keverd össze a liszteket (most 100 g Nutri free mix per pannét használtam és 150 g Schär Mix B-t) 40 g eritrittel, és az utifűmaghéjjal, a margarint olvasztott állapotban add hozzá a lisztekhez a tojással együtt, langyosítsd meg a tejet (tegyél bele egy csipet cukrot, hogy beinduljon az élesztő) és morzsold szét a langyos tejben az élesztőt, és öntsd a tésztához.
Robotgép dagasztófejével jól dolgozd ki a tésztát, majd meleg helyen pihentesd kb. 45 percet.

Szilikonlapon nyújtsd ki kb. téglalap alakúra, kend meg olvasztott vajjal, vagy olajjal, és szórd be jó alaposan a kakaópor és kb. 30 g eritrit keverékével. Tekerd föl a tésztát a hosszínti oldala felől, jó szorosan. Fogj egy cérnaszálat és segítségével ujjnyi vastag csíkokra szeleteld fel a tésztarudat. A szeleteket tedd egy sütőpapírral bélélt tepsire és hagyd 10-15 percet így is kelni. Közben kapcsold be a sütőt 175-180 fokra, süsd a csigákat kb. 20 percig. (ellenőrizd többször, mert sütőfüggő a sülési sebesség!)

A sütés végefelé vedd ki a tepsit, és locsolgasd meg a csigákat egy kis vaníliás, eritrites tejjel, majd 2-3 percre tedd vissza még a sütőbe. (A képek készültekor ezt a lépést elhagytam, mert a gyerekek már igen türelmetlenül várták, hogy elkészüljön. :)

 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.