Reklám

Kategóriák

Mézeskalács

Mézeskalács
Első próbálkozásra sem okozott csalódást!
Adag: 8
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:1
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
méz g Frissít 825.00 765.00 202.50 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 295.00 67.85 0.30 7.00 6.20 0.00 234.00
margarin (rámai, liga, hera) g Frissít 760.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
tej ml Frissít 60.00 0.00 5.00 0.00 0.00 0.00 0.00
fruktóz (gyümölcscukor) g Frissít 88.32 0.00 24.00 0.00 0.00 0.00 0.00
fahéj (fűszer) g Frissít 7.41 0.00 2.42 0.12 0.04 0.00 0.00
szegfűszeg (fűszer) g Frissít 3.23 0.00 0.61 0.06 0.20 0.00 0.00
folyékony édesítő ml Frissít 5.95 1.37 0.03 0.00 0.00 0.00 0.00
free from általános sütőkeverék g Frissít 867.50 0.00 200.00 7.50 2.50 7.50 0.00
szodabikarbona g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
(schar) mix b kenyérliszt Adatlap g Frissít 3645.00 874.80 192.00 9.25 2.75 15.25 0.00
985g
Összesen:
g
6557.41 1709.02 626.86 23.93 11.69 22.75 234.00
  100.00 g 665.73 173.50 63.64 2.43 1.19 2.31 23.76
reset Belépés

A felsorolt összetevőkből gyúrjunk tésztát, ha lágy lenne, tegyünk még bele lisztet, ha száraz, akkor egy kis tejet. Amikor összeáll a tészta, csomagoljuk be follpackba, és akár 24 órára tegyük be a hűtőbe pihenni. Jelen esetben nálam fél órát pihent. Nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagra, és már lehet is szaggatni a karácsonyi formákkal. Előmelegített sütőben 10-15 percig (sütőfüggő) süssük 180 fokon.

Jól lezárt dobozban sokáig eláll.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.