Reklám

loading...

Kategóriák

Bableves

Bableves
Ki ne szeretné a bablevest? Kizárólag természetes alapanyagokból készítettük.
Adag: 10
Elkészítési idő:180 P.
Nehézség:2
 
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
burgonya g Frissít 135.00 141.00 30.00 3.00 0.45 4.50 0.00
fokhagyma g Frissít 11.90 2.74 0.52 0.14 0.01 0.05 0.00
petrezselyemzöld g Frissít 3.00 3.10 0.50 0.20 0.00 0.00 0.00
sárgarépa g Frissít 70.00 80.00 16.00 2.00 0.60 6.00 0.00
füstölt sonka g Frissít 1850.00 1890.00 0.00 85.00 0.00 0.00 0.00
étolaj Adatlap ml Frissít 288.00 66.24 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
pirospaprika g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
vöröshagyma g Frissít 84.00 80.00 16.60 2.40 0.40 4.00 0.00
bab (száraz) g Frissít 1775.00 1690.00 289.50 111.50 5.00 35.00 0.00
kukoricaliszt g Frissít 56.16 13.48 10.61 1.42 0.45 0.86 0.00
babérlevél (fűszer) g Frissít 4.70 0.00 1.13 0.11 0.13 0.00 0.00
bors (fűszer) Adatlap g Frissít 0.08 0.02 1.28 0.21 0.07 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
fehérrépa Adatlap g Frissít 19.00 4.37 3.70 1.80 0.20 0.00 0.00
5710.5g
Összesen:
g
4296.84 3970.94 369.83 207.79 7.30 50.42 0.00
  100.00 g 75.24 69.54 6.48 3.64 0.13 0.88 0.00
reset Belépés

Előkészítés:
A szárazbabot alapos átmosás után egy napra vízbe áztatjuk.
Elkészítés előtt egy fej hagymát apróra vágunk.
A füstölt húst ízlés szerint feldarabljuk.
Megpucolunk pár gerezd fokhagymát
Megpucoljuk a zöldségeket.

Elkészítés:
Egy fej apróra vágott hagymát kevés olajon lepirítunk.
Amikor üveges a hagyma ízlés szerint keverünk bele pirospaprikát és összekeverjük.
Majd felöntjük a vízzel és bele szórjuk az ázott babot.
Ilyenkor már érdemes megfűszerezni egy kis korriandert, lestyánt,egy kiskanálnyi egész borsot és egy kis babérlevelet szoktam beletenni.
Sót ne tegyünk bele, mert a füstölthús elég sót enged ki.
2-3 Gerezed fokhagymát is ilyenkor rakom bele, hogy szétfőjön.
Bő órát hagyom főni, utána teszem bele a füstölthúst, én nagyobb darabokba vágom, de van aki szereti apróra vágni akkor picit tovább kell hagyni, mert a hús hamarabb megfő.
20 perccel később mehet bele a zöldség és a krumpli.
Ha minden megfőtt, további egy óra.
Rántást készítünk , kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk a kukoricalisztet, majd felöntjük a levesből egy merőkanálnyi lével, paránként, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.
ezzel besűritjk a levest.

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.