Kategóriák
Bableves
Elkészítési idő:180 P.
Nehézség:2
Alapanyag
Előkészítés:
A szárazbabot alapos átmosás után egy napra vízbe áztatjuk.
Elkészítés előtt egy fej hagymát apróra vágunk.
A füstölt húst ízlés szerint feldarabljuk.
Megpucolunk pár gerezd fokhagymát
Megpucoljuk a zöldségeket.
Elkészítés:
Egy fej apróra vágott hagymát kevés olajon lepirítunk.
Amikor üveges a hagyma ízlés szerint keverünk bele pirospaprikát és összekeverjük.
Majd felöntjük a vízzel és bele szórjuk az ázott babot.
Ilyenkor már érdemes megfűszerezni egy kis korriandert, lestyánt,egy kiskanálnyi egész borsot és egy kis babérlevelet szoktam beletenni.
Sót ne tegyünk bele, mert a füstölthús elég sót enged ki.
2-3 Gerezed fokhagymát is ilyenkor rakom bele, hogy szétfőjön.
Bő órát hagyom főni, utána teszem bele a füstölthúst, én nagyobb darabokba vágom, de van aki szereti apróra vágni akkor picit tovább kell hagyni, mert a hús hamarabb megfő.
20 perccel később mehet bele a zöldség és a krumpli.
Ha minden megfőtt, további egy óra.
Rántást készítünk , kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk a kukoricalisztet, majd felöntjük a levesből egy merőkanálnyi lével, paránként, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.
ezzel besűritjk a levest.
Képek
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.