Reklám

Kategóriák

Narancsos szivárványtorta

Narancsos szivárványtorta
Színes piskótalapok narancsos krémmel töltve
Adag: 12
Elkészítési idő:180 P.
Nehézség:2
 
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
fruktóz g Frissít 400.00 0.00 99.00 0.00 0.00 0.00 0.00
mandula g Frissít 31.25 31.30 0.35 1.40 2.61 0.19 0.00
tojás db Frissít 3540.00 814.20 3.60 84.00 74.40 0.00 2808.00
margarin (rámai, liga, hera) g Frissít 2660.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kukoricaliszt g Frissít 351.00 84.24 66.30 8.90 2.80 5.40 0.00
narancslé ml Frissít 97.00 92.00 22.00 2.00 1.00 0.00 0.00
folyékony édesítő ml Frissít 21.42 4.93 0.09 0.00 0.00 0.00 0.00
szodabikarbona g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
(dr.oetker) pudingpor vaniliás Adatlap g Frissít 190.12 43.73 8.28 1.42 0.69 0.00 0.00
837g
Összesen:
g
7290.79 1070.39 199.62 97.72 81.50 5.59 2808.00
  100.00 g 871.06 127.89 23.85 11.68 9.74 0.67 335.48
reset Belépés

Piskótalapok 25,5 cm-es csatos, kerek tortaformához:

3 tortalapot sütöttem, egyenkénti összetételük:

- 4 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- kívánt szín eléréshez néhány csepp ételfesték.

Tojás fehérjét édesítővel kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a sárgákat is, és a liszteket, olajat, csipet sót.
Az így kapott piskóta tésztát előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon süsd, majd vedd vissza 160-170 fokra és tűpróbáig hagyd bent (kb 20 perc).


Krém:

1,5 dl narancslevet feltettem a tűzre melegdeni, 0,5 dl hideg narancslében csomómentesre kevertem egy zacskó pudingport és ízlés szerint édesítettem fruktózzal (+folyékony édesítővel), majd a tasakon leírtak szerint jártam el, azzal a különbséggel, hogy tej nem került bele.
Lezárás után 350 g Liga margarint kevertem el benne, és hagytam kihűlni. Ne ijedj meg, ha hígabb, szép lassan megdermed.

Torta:
A színes piskótalapokat megkentem a fent leírt krémmel, és egymásra helyeztem őket.
Mi kész gluténmentes ostyalapot vásároltunk a tetejére, amelyet jégzselével ragasztottunk rá, hogy szép síma legyen a kép felülete.
Ezután a szélét és a kép körüli részt is megkentem a krémmel.
Erre apróravágott mandulát szórtam.

 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.