Reklám
Kategóriák
Narancsos szivárványtorta

Elkészítési idő:180 P.
Nehézség:2

Alapanyag
Piskótalapok 25,5 cm-es csatos, kerek tortaformához:
3 tortalapot sütöttem, egyenkénti összetételük:
- 4 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- kívánt szín eléréshez néhány csepp ételfesték.
Tojás fehérjét édesítővel kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a sárgákat is, és a liszteket, olajat, csipet sót.
Az így kapott piskóta tésztát előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon süsd, majd vedd vissza 160-170 fokra és tűpróbáig hagyd bent (kb 20 perc).
Krém:
1,5 dl narancslevet feltettem a tűzre melegdeni, 0,5 dl hideg narancslében csomómentesre kevertem egy zacskó pudingport és ízlés szerint édesítettem fruktózzal (+folyékony édesítővel), majd a tasakon leírtak szerint jártam el, azzal a különbséggel, hogy tej nem került bele.
Lezárás után 350 g Liga margarint kevertem el benne, és hagytam kihűlni. Ne ijedj meg, ha hígabb, szép lassan megdermed.
Torta:
A színes piskótalapokat megkentem a fent leírt krémmel, és egymásra helyeztem őket.
Mi kész gluténmentes ostyalapot vásároltunk a tetejére, amelyet jégzselével ragasztottunk rá, hogy szép síma legyen a kép felülete.
Ezután a szélét és a kép körüli részt is megkentem a krémmel.
Erre apróravágott mandulát szórtam.
Képek
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.