Reklám

loading...

Kategóriák

Kifli

Kifli
Eddig ez a legfinomabb,legpuhább gluténmentes kifli amit ettem :) búzás feeling :)
Adag: 6
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:2
 
 

admin
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
cukor g Frissít 20.00 20.00 5.00 0.00 0.00 0.00 0.00
élesztõ g Frissít 26.25 0.00 2.50 0.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
kókuszzsír g Frissít 299.36 286.08 0.00 0.32 31.68 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
(schar) mix b kenyérliszt Adatlap g Frissít 1895.40 454.90 99.84 4.81 1.43 7.93 0.00
(nutri free) kenyérpor Adatlap g Frissít 1977.30 474.55 111.41 2.34 1.17 2.47 0.00
útifű maghéj Adatlap g Frissít 12.50 2.88 0.40 0.25 0.05 8.50 0.00
beiker lisztkeverék g Frissít 898.20 206.59 51.00 0.29 0.30 1.68 0.00
697g
Összesen:
g
5129.01 1444.99 270.15 8.01 34.63 20.58 0.00
  100.00 g 735.87 207.32 38.76 1.15 4.97 2.95 0.00
reset Belépés

Hozzávalók:
32 dkg liszt (13 dkg Nutri Free mix per pane,13 dkg Schär Mix B, 6 dkg Old Millers vagy Beiker liszt)
5 gr só
10 g psyllium (útifűmaghéj őrlemény)
2,5 dkg friss élesztő (én egy csomag szárítottat tettem bele)
300 ml langyos víz
5 gr cukor
4 evőkanál kókuszzsír

Sóhab:
1 csapott ek só
2 ek liszt (fele rizsliszt fele kenyérliszt,nekem most Schar B volt)
4 ek víz


Kikeverni,és ezt csurgatni a félig sült kiflire.

A száraz hozzávalókat összekevertem,majd hozzátettem a zsírt és a kéz meleg vizet. Robotgép dagasztóspiráljával kb 5 percig dagasztottam, majd kókuszzsírral lekent szilikon nyúltólapra tettem és kb 45 cm átmérőjű körré nyújtottam. 8 cikkre vágtam,ebből négyet megkentem fokhagymás kókuszzsírral a másik négyet csak sima kókuszzsírral,ennek az utóbbinak a tetejére majd sóhab kerül.A szélesebb végénél kezdve feltekertem,kicsit hajlítottam rajta majd tepsibe tettem ,megkentem kókuszzsírral és szobahőmérsékletem kelesztettem kb másfél órát.Ezután ismét lekentem kókuszzsírral és 180 fokos sütőbe tettem 35 percre. 20 perc után arra a 4 db-ra ami nem fokhagymás arra sóhabot tettem majd vissza a sütőbe még 15 percre.Látni a színén ha jó,ez sütőfüggő.

Forrás: (Recept: Facebook, képek: http://pbetti30.blogspot.hu/2015/05/igazi-kifli.html)

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.