Reklám

loading...

Kategóriák

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc
Erről sem kell lemondanod a gluténmentes diétában és még nyújtanod sem kell a tésztát!
Adag: 5
Elkészítési idő:60 P.
Nehézség:2
 
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
fruktóz g Frissít 40.00 0.00 9.90 0.00 0.00 0.00 0.00
burgonya g Frissít 765.00 799.00 170.00 17.00 2.55 25.50 0.00
szilva g Frissít 550.00 580.00 130.00 0.00 0.00 0.00 0.00
tojás db Frissít 295.00 67.85 0.30 7.00 6.20 0.00 234.00
étolaj Adatlap ml Frissít 144.00 33.12 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
fahéj (fűszer) g Frissít 7.41 0.00 2.42 0.12 0.04 0.00 0.00
(mantler) liszt laktózmentes Adatlap g Frissít 4958.61 1140.48 235.50 15.90 12.90 0.00 0.00
sváb gluténmentes zsemlemorzsa Adatlap g Frissít 2239.83 515.16 111.90 5.25 4.20 0.00 0.00
2331g
Összesen:
g
8999.85 3135.61 660.02 45.27 25.89 25.50 234.00
  100.00 g 386.09 134.52 28.32 1.94 1.11 1.09 10.04
reset Belépés
Új krumpliból készítettem, nem pucoltam meg, csak alaposan megmostam és héjában megfőztem.
 
Egy másik edényben, kb. 1 evőkanál olajon pirítsuk aranybarnára a morzsát (folyamatos keverés közben) - volt megszáradt házi gluténmentes kenyér, ledaráltam diódarálón egy kis mandulával vegytítve.
Ha a krumpli megfőtt, öntsük le róla a vizet, (esetemben megpucolom) törjük össze, és hagyjuk kihűlni.
 
Egy nagy fazékban vizet forralunk.
 
A törtkrumplihoz adjuk hozzá az 1 tojást, 1 evőkanál olajat, sót, és annyi lisztet, hogy még jó könnyen gyúrható tésztát kapjunk, de már ne ragadjon.
 
A szilvákat magozzuk ki, a magok helyére rakjunk fahéjas fruktózt, esetleg fruktóz helyett folyékony édesítőszert.
Ha a víz forrni kezd, picit sózzuk meg, és kb. ping-pong labda méretű golyókat gyúrjunk belőle. A golyókat kissé lapítsuk ki, a mélyedésbe tegyük az édesített szilvákat, és a tésztát (újra) formáljuk gombóccá.
Ha már van 3-4 darab, már dobhatjuk is a vízbe, és amíg megfőnek, gyárthatjuk is a többit. A gombócok akkor lesznek készen, ha feljönnek a víz tetejére, ekkor lyukacsos kiszedőkanállal, egyenként rakjuk őket a morzsába. Óvatosan hengergessük a gombócokat, hogy mindenhol szép aranyszínűek legyenek, és rakjuk egy tálaló tányérra. Ugyanígy formázzuk a többi tésztát.
Tettem mellé az asztalra baracklekvárt, és egy kis porcukrot is, ki mit szeretett volna rá tenni (kinek mit engdett a diétája ;) )
 
A táblázatba beírt hozzávalókból kb. 20-23 db gombóc született.
 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.