Reklám

loading...

Kategóriák

Gluténmentes kenyér

Gluténmentes kenyér
Kísérleteim egyike A vércukorszintet lehet vele tartani, sok-sok rost van benne.
Adag: 5
Elkészítési idő:10 P.
Nehézség:1
 
 
 

nagytniki
   

Alapanyag

Alapanyag:
Mennyiség: Hozzáad
Név Mennyiség energia kalória szénhidrát feherje Zsír rost koleszterin
élesztõ g Frissít 15.75 0.00 1.50 0.00 0.00 0.00 0.00
só (fűszer) Adatlap g Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
viz ml Frissít 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
alnatura bio puffasztott amaránt Adatlap g Frissít 151.60 34.87 6.20 1.46 0.88 0.63 0.00
breads&cakes gluténmentes lisztkeverék Adatlap g Frissít 628.82 150.92 34.87 1.33 0.37 0.00 0.00
glutenix gluténmentes falusi kenyér sütőkeverék Adatlap g Frissít 744.00 178.56 42.08 0.85 0.39 0.00 0.00
albatutti ch csökkentett gluténmentes lisztkeverék g Frissít 957.50 0.00 133.00 26.25 36.50 0.00 0.00
ÚTIFŰ MAGHÉJ Adatlap g Frissít 6.25 1.44 0.20 0.13 0.03 4.25 0.00
lenliszt g Frissít 82.53 0.00 6.07 5.04 6.49 8.19 0.00
555g
Összesen:
g
2586.45 365.78 223.92 35.06 44.65 13.07 0.00
  100.00 g 466.03 65.91 40.35 6.32 8.05 2.36 0.00
reset Belépés

Langyos vízben futtasd fel az élesztőt.

A liszteket, por állagú hozzávalókat kimérve öntsd egy dagasztótálba, sózd, majd keverd hozzá a felfuttatott élesztőt. Sosem nyúlok bele kézzel, mert nagyon ragacsos, mindig kézi mixerrel dolgozom, méghozzá a dagasztó fejekkel (az egyik mellékelt képen látható a kész, kikevert tészta, a kép valamennyire visszaadja a kenyér ekkori állagát). Amikor már homogén lesz a massza, akkor bélelj ki egy kenyérsütőformát, vagy tepsit sütőpapírral, és borítsd bele maradéktalanul. Ilyenkor már belenyúlok, mert némileg meg kell formázni. :)

Szurkáld meg egy késsel több helyen, majd kend be az egészet olajjal. Legutóbb rizsolajat használtam, mert volt itthon, de tökéletes az olívaolaj is, vagy akár az étolaj.

Tedd be a sütőbe 40 fokra egy kis alufóliával letakarva kelni. Amikor már nőtt valamennyit (kb. 20-30 perc, de lehet a 40 perc se ártana neki), rá szoktam kapcsolni 200 fokra, s így sütöm 1 órát. Ekkor tűpróbűval ellenőrzöm, s ha már jó, kiveszem, ha még nem, hagoym 10-15 percet kicsit visszább veszem a sütőt.

Az eremény egy ízletes, jól kinéző gluténmentes, rostban gazdag kenyér. A leírt recept alapján nekem ált. olyan 600 g-os kenyérke szokott születni.

 

Képek



A megjelenő értékek kalkulált értékek, melyek a hozzávalók összetétel minőségétől,gyártótól függően eltérhetnek az általunk tárolt adatoktól!
Ezért csak iránymutatónak haszálhatóak, ebből adodó esetleges károkért a felelőséget nem tudjuk vállani.